Реформи Людовіка IX (1226–1270 рр.).13 група-ФІП 2015-2016

Матеріал з Вікі ЦДУ
Перейти до: навігація, пошук

Людовік IX

El Greco - Saint Louis roi de France et un page 02.jpg

Людо́вик IX або Людовик Святий (25 квітня 1214 — †25 серпня 1270 — король Франції з 1226 року; очолював сьомий та восьмий хрестові походи (під час останнього помер від чуми), що закінчились провалами; єдиний з королів Франції, зарахованих до святих римською церквою. Ім'я Людовика увічнене в численних географічних назвах у всьому світі, наприклад, у назві американського міста Сент-Луїс.

Ідея проекту

Реформи Людовіка Святого відіграли велику роль у світовій політиці .Він провів провів військову, грошову і судову реформи.Людовик IX почав випускати королівську монету з високим вмістом золота і срібла, яка поступово витіснила різні види монет, що карбувалися феодалами і містами в королівському домені.Людовик IX виступив організатором 7-го і 8-го хрестових походів, під час 7-го походу він потрапив в полон (в 1250 р.) до єгипетського султана, потім був звільнений за великий викуп. Людовик IX відрізнявся побожністю і справедливістю, за це він отримав титул «Святий».

Автор проекту

Поліна Пихтіна 

Матеріали проекту

Реферат

Колекція закладок на веб. 2.0

військова реформа фінансова реформа судова реформа
запровадження міліції випуск нових монет зі вмістом дорогоцінного металу створення парламенту з постійними судовими повноваженнями
створення постійного регулярного війська налагодження економіки заборона судового поєдинку

Інтернет ресурси проекту

IX Святий — Вікіпедія

в XIIІ ст. Людовік IX та його реформи.

політика Людовіка IX Святого

Соціально-економічний та політичний устрій Франції в IX.

Додаткові матеріали проекту

Відео про Людовіка 9

Результати проекту

Презентація про Людовіка IX