Проект з інформатики.Тема:"Міграції населення України".Студентки №27(2) групи фізико-математичного факультету 2011-2012 н.р.

Матеріал з Вікі ЦДУ
Перейти до: навігація, пошук

Міграції населення України

Одним із важливих чинників, які зумовлюють зміну чисельності населення країни та його перерозподіл між окремими регіонами та населеними пунктами, є міграції населення. Міграції – це переміщення людей із зміною місця проживання. Вони мають різну інтенсивність, спрямованість, тривалість залежно від багатьох причин. За причинами міграції бувають соціально-економічні або трудові (в пошуках заробітків), екологічні (вимушені переселення із забрудненої території), політичні, сімейно-побутові (возз’єднання родин), релігійні, етнонаціональні. За напрямом переміщення людей міграції поділяють на зовнішні (за межі країни) та внутрішні (всередині країни).

Міграції можуть бути постійними, або сезонними (тимчасовими) залежно від термінів міграції, організованими (за набором на певні роботи) або стихійними (люди їдуть без наперед відомого місця проживання та праці) залежно від форми організації. Вони можуть бути добровільними чи примусовими залежно від форм переміщення. Провідне місце серед міграцій за обсягами мігрантів займають соціально-економічні (або трудові) міграції.

Migracii.jpg

Ідея проекту

Дослідити динаміку міграційних процесів та чинників, які їх зумовлюють.

Регуляторні функції держави у сфері трудовоъ міграції не об'єднані спільною програмою дій, розпорошені між різними установами. Як наслідок, інформативні матеріали цих установ не відтворюють реальної ситуації.


Автор проекту

Харченко Анастасія


Матеріали проекту

Інтернет ресурси


Результати проекту